search

Aplicatia pentru completarea Formularului 094 in format electronic, disponibila pe site-ul ANAF

Agentia Nationala de Administrare Fiscala pune la dispozitia contribuabililor aplicatia pentru completarea in format electronic a formularului 094.

Acesta va fi disponibil din 20 ianuarie 2021, pe site-ul agentiei, www.anaf.ro, sectiunea Servicii online/Declaratii electronice / Descarcare declaratii.
 
Persoanele impozabile care au utilizat trimestrul ca perioada fiscala in anul precedent, care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri si care nu au depasit plafonul de 100.000 euro (echivalent in lei), trebuie sa depuna la organele fiscale competente, pana la data de 25 ianuarie inclusiv, formularul (094) "Declaratie privind cifra de afaceri in cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic si care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent", potrivit dispozitiilor legale in vigoare in domeniul TVA (titlul VII din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare).
 
IMPORTANT!
 
Nu au aceasta obligatie persoanele impozabile care solicita scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA conform art. 316, in vederea aplicarii regimului special de scutire prevazut la art. 310.
 
ANAF reaminteste ca formularul 094 se depune si de catre persoanele impozabile care au utilizat luna ca perioada fiscala intrucat au efectuat in anul 2019 sau in anii anteriori achizitii intracomunitare de bunuri si care revin la utilizarea trimestrului, pentru ca in anul 2020 nu au efectuat nicio achizitie intracomunitara de bunuri, iar cifra de afaceri nu a depasit plafonul de 100.000 euro. 
 


Noutati contabile 1711749600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice