search

Depunerea situatiilor financiare - termene in 2021

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman informeaza contribuabilii ca, potrivit prevederilor Legii contabilitatii (82/1991), societatile comerciale, companiile, asociatiile, fundatiile, sindicatele si alte entitati au obligatia sa intocmeasca situatii financiare anuale.
 
Termenele pentru depunerea situatiilor financiare anuale la unitatile teritoriale ale ANAF sunt urmatoarele:
 
a) pentru societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar (31 mai 2021);
 
b) pentru celelalte persoane prevazute la art. 1 alin. (1) - (3) din Legea contabilitatii, 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar (4 mai 2021).
 
Entitatile care nu au desfasurat activitate de la constituire pana la sfarsitul exercitiului financiar de raportare (31 decembrie 2020) nu intocmesc situatii financiare anuale, urmand sa depuna in acest sens la unitatile teritoriale ale ANAF o declaratie pe propria raspundere (in format electronic), in termen de 60 de zile de la incheierea exercitiului financiar (1 martie 2021).
 
Pe perioada lichidarii, persoanele juridice aflate in lichidare depun o raportare contabila anuala in termen de 90 de zile de la incheierea anului calendaristic (31 martie 2021).
 
Programele de asistenta pentru intocmirea situatiilor financiare pot fi descarcate de pe portalul ANAF.
 
 
Care este baza legala?
 
Ordinul ministrului finantelor nr. 58 din 14 ianuarie 2021 privind principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor, precum si pentru reglementarea unor aspecte contabile (Monitorul Oficial nr. 66 din 21 ianuarie 2021).


Noutati contabile 1711663200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice