search

Incasari in numerar de la persoane fizice. Ce spune Legea nr. 70/2015

Vom afla in continuare de la specialistul nostru in domeniu daca se poate incasa o factura emisa catre o persoana juridica de la o persoana fizica, reprezentant al beneficiarului, care a achitat-o prin varsamant la banca, specificand la detalii nr. si data facturii.

In randurile de mai jos, expertul nostru prezinta prevederil Legii nr. 70/2015.

Incasari in numerar de la persoane fizice: raspunsul specialistului



Conform prevederilor de la art. 4 alin. (1) din Legea 70/2015 cu modificarile si completarile ulterioare:

"Art. 4. — (1) Operatiunile de incasari in numerar efectuate de persoanele prevazute la art. 1 alin. (1), de la persoane fizice, reprezentand cesiuni de creante, primiri de imprumuturi sau alte finantari, precum si contravaloarea unor livrari de bunuri sau a unor prestari de servicii se efectueaza in limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de la o persoana."

De asemenea, la art. 5 alin. (1) lit. a) din Legea 70/2015 cu modificarile si completarile ulterioare se prevede ca, plafoanele-limita prevazute de prezentul capitol nu se aplica de catre persoanele prevazute la art. 1 alin. (1), pentru depunerea de numerar in conturile deschise la institutiile de credit sau la institutiile care presteaza servicii de plata si care sunt autorizate de Banca Nationala a Romaniei, inclusiv in automatele de incasari in numerar.

Prin urmare, puteti incasa nelimitat prin banca (chiar si in cazul depunerilor numerar) si  maxim 10.000 lei in numerar/zi  daca factura depaseste 10.000 lei de la o persoana fizica.



Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Dana Hristu - Consultant fiscal si expert contabil si auditor financiar. 



Noutati contabile 1713646800
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice