MFP anunta lansarea platformei de educatie financiara www.edu-fin.ro - articole conta.ro
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

MFP anunta lansarea platformei de educatie financiara www.edu-fin.ro

Ministerul Educatiei, Banca Nationala a Romaniei, Ministerul Finantelor, Autoritatea de Supraveghere Financiara si Asociatia Romana a Bancilor anunta lansarea platformei de educatie financiara www.edu-fin.ro.
 
Cele cinci institutii partenere invita entitatile angrenate in proiecte din domeniul educatiei financiare sa isi inscrie, pana la finele lunii aprilie 2021, programele proprii de educatie financiara, dezvoltate incepand cu anul 2018, pe platforma www.edu-fin.ro, la sectiunea Cartea Alba, potrivit unui comunicat al Finantelor.
Prin intermediul platformei www.edu-fin.ro se creeaza o baza de date, care cuprinde toate entitatile care doresc sa-si promoveze proiectele de educatie financiara, derulate in nume propriu la nivel national. Inscrierea in aceasta baza de date este facila, permitand o mai buna interconectare a actorilor implicati in activitati de educatie financiara, oferind si o imagine de ansamblu a educatiei in acest domeniu din Romania.
 
Pentru publicul larg, site-ul reprezinta o platforma interactiva, ce pune la dispozitie sfaturi practice pentru toti cei care doresc sa-si dezvolte cunostintele, atitudinea si comportamentul financiar.
 
Cele cinci institutii partenere au incheiat, in anul 2018, un Acord de colaborare pentru realizarea de activitati comune in domeniul educatiei financiare si pentru elaborarea Strategiei Nationale de Educatie Financiara. Acordul reprezinta expresia concreta a recunoasterii importantei educatiei financiare de catre parti si creeaza cadrul interinstitutional pentru coordonarea eforturilor in domeniul educatiei financiare.
Unul dintre obiectivele Acordului de colaborare vizeaza elaborarea ”Cartii albe”, care va contine si lista tuturor actorilor angrenati in activitati/proiecte din domeniul educatiei financiare, mai informeaza institutia.
Lansarea platformei de educatie financiara www.edu-fin.ro reprezinta o etapa a procesului de elaborare a Strategiei Nationale de Educatie Financiara, a carei prima forma va fi lansata spre consultare publica in cursul anului. Toate partile interesate vor avea posibilitatea sa avanseze propuneri pe marginea strategiei pe platforma www.edu-fin.ro si sa se implice in implementarea acesteia.
 
Realizarea unei Strategii Nationale de Educatie Financiara reprezinta o solutie validata de practica europeana si internationala pentru impulsionarea cresterii gradului de educatie financiara. De asemenea, urmareste cresterea nivelului de cunostinte si abilitati financiare ale cetatenilor, ajutandu-i sa gestioneze riscurile asociate accesarii, cu mai mare usurinta, a unor servicii financiare tot mai complexe si sa beneficieze, intr-o masura cat mai mare, de avantajele oferite de acestea, inclusiv prin consolidarea situatiei si perspectivelor lor financiare.Registrul de Evidenta Fiscala este OBLIGATORIU

ALERTA maxima pentru PFA! Atentie la noutatile legislative!

Aflati aici mai multe detalii >>
 

Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Conta - www.conta.ro
Data: 2021-03-05
Vizualizari: 1116


  Alte ContaArticole
postat la: 2021-04-15
In vederea informatizarii si flexibilizarii mecanismelor de implementare a schemelor de ajutor de stat, Ministerul Finantelor anunta lansarea platformei on-line de tip ”monitoring tool”, prin intermediul careia operatorii economici pot transmite toate documentele necesare accesarii unui ajutor de stat in baza H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie. Citeste mai mult ...
postat la: 2021-04-15
Inspectia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de munca, a desfasurat, in perioada 22 martie – 3 aprilie 2021, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 5.078.200 de lei, din care 4.851.300 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca. Citeste mai mult ...
postat la: 2021-04-13
Consultantul nostru fiscal Ionut Jinga ne ofera in continuare mai multe informatii despre obligatiile de raportare ale avansurilor achitate (antecontracte, promisiuni de vanzare-cumparare pentru terenuri.
Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Director
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2021. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services