search

MFP anunta lansarea platformei de educatie financiara www.edu-fin.ro

Ministerul Educatiei, Banca Nationala a Romaniei, Ministerul Finantelor, Autoritatea de Supraveghere Financiara si Asociatia Romana a Bancilor anunta lansarea platformei de educatie financiara www.edu-fin.ro.
 
Cele cinci institutii partenere invita entitatile angrenate in proiecte din domeniul educatiei financiare sa isi inscrie, pana la finele lunii aprilie 2021, programele proprii de educatie financiara, dezvoltate incepand cu anul 2018, pe platforma www.edu-fin.ro, la sectiunea Cartea Alba, potrivit unui comunicat al Finantelor.
Prin intermediul platformei www.edu-fin.ro se creeaza o baza de date, care cuprinde toate entitatile care doresc sa-si promoveze proiectele de educatie financiara, derulate in nume propriu la nivel national. Inscrierea in aceasta baza de date este facila, permitand o mai buna interconectare a actorilor implicati in activitati de educatie financiara, oferind si o imagine de ansamblu a educatiei in acest domeniu din Romania.
 
Pentru publicul larg, site-ul reprezinta o platforma interactiva, ce pune la dispozitie sfaturi practice pentru toti cei care doresc sa-si dezvolte cunostintele, atitudinea si comportamentul financiar.
 
Cele cinci institutii partenere au incheiat, in anul 2018, un Acord de colaborare pentru realizarea de activitati comune in domeniul educatiei financiare si pentru elaborarea Strategiei Nationale de Educatie Financiara. Acordul reprezinta expresia concreta a recunoasterii importantei educatiei financiare de catre parti si creeaza cadrul interinstitutional pentru coordonarea eforturilor in domeniul educatiei financiare.
Unul dintre obiectivele Acordului de colaborare vizeaza elaborarea ”Cartii albe”, care va contine si lista tuturor actorilor angrenati in activitati/proiecte din domeniul educatiei financiare, mai informeaza institutia.
Lansarea platformei de educatie financiara www.edu-fin.ro reprezinta o etapa a procesului de elaborare a Strategiei Nationale de Educatie Financiara, a carei prima forma va fi lansata spre consultare publica in cursul anului. Toate partile interesate vor avea posibilitatea sa avanseze propuneri pe marginea strategiei pe platforma www.edu-fin.ro si sa se implice in implementarea acesteia.
 
Realizarea unei Strategii Nationale de Educatie Financiara reprezinta o solutie validata de practica europeana si internationala pentru impulsionarea cresterii gradului de educatie financiara. De asemenea, urmareste cresterea nivelului de cunostinte si abilitati financiare ale cetatenilor, ajutandu-i sa gestioneze riscurile asociate accesarii, cu mai mare usurinta, a unor servicii financiare tot mai complexe si sa beneficieze, intr-o masura cat mai mare, de avantajele oferite de acestea, inclusiv prin consolidarea situatiei si perspectivelor lor financiare.


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice